miercuri, 7 septembrie 2011

Picatura de vopsea - 43 - DORINTE NEROSTITE Corina Torsin


Corina Torsin

De ce imi place fotografia? Poate pentru ca mi-a dat voie sa ma exprim, neavand alte talente remarcabile. Imi place fotografia pentru ca este ceva spontan, ceva ce se naste intr-o secunda dintr-o lumina mai aparte, un gest si mintea ta care creaza starea si defineste ideea. Intr-o carte a lui Maria Remarque eroina a raspuns la intrebarea ” esti fericita?” cu o intrebare ciudata pe care n-am inteles-o in tinerete ”Cat timp se poate sta pe varful unui ac?”. Cred ca fotografia este o secunda de fericire sau tristete, o alchimie de stari intr-o secunda. Sentimentul nu are timp sa se altereze. Intr-un tablou mai retusezi, mai schimbi contrastele, uneori chiar ideea pana la final Aici renunti pur si simplu, ca la niste cuvinte, care nu au forta necesara sa descrie ce simti la fotografiile care nu sunt ”ale tale”. Aparatul de fotografiat m-a invatat sa fiu mai atenta la lucrurile pe langa care trec. Pana am invatat de fapt ce inseamna am fotgrafiat la intamplare, uneori lucruri banale, pe langa care treceam in fiecare zi. Mi se parea ca am in mana un instrument de redare si atat.

Seara cand le descarcam aproape ca nu le recunosteam, din totala nestiinta prindeam anumite lumini, anumite cadre, gesturi ale oamenilor pe langa care treceam care au inceput incet sa ma fascineze. Am invatat ca nu trebuia ca totul sa fie o imagine ideala, ca in ochiul meu statea valoarea fotografiei pe care o faceam, eu ii imprumutam unicitatea, eu cautam anumite lucruri aproape inconstient.


Am invatat sa privesc lumea din unghiuri, totul a venit firesc. Am inteles ca un pas in plus schimba toata perspectiva, neavand un aparat performant am invata sa privesc, sa fac flesh-urile in mintea mea si sa ridic apratul cand totul era perfect sau aproape perfect. Am dat intotdeauna importanta ideii care s-a nascut mai mult decat tehnicii in sine. Imi place sa creez starea, sa trimit arome, sa trezesc amintiri.



Pagini de studiu: S-Hell Marius Grozea Blue and other sounds Pardau Ciprian

1 comments:

Japy spunea...

Cool photo. I really like it. I feel like blowing. Greetings.