miercuri, 24 octombrie 2012

Picatura de vopsea - 5 - PARIS Mircea Gheorghe

Mircea Gheorghe 27 mai 2009

Pasiunea pentru fotografie a inceput de cand eram copil, mama detinand un aparat rusesc Smena. Ma tot jucam cu el, nu prea intelegeam ce se intampla, tin minte ca imi placea sa deschid capacul din spate si sa declanjez. Imi placeau lamelele care se deschideau ca un iris. Frumoase amintiri! Placerea nu a durat o vesnicie pentru ca eram un copil interesat mai mult de sport decat de altceva.

Timpul a trecut, oamenii si locurile s-au schimbat. Am dat peisajul mioritic din Slobozia pe cel de Bucuresti. Este inceputul unui alt capitol din viata mea. Pe la mijlocul anilor 2000, mai exact prin 2006, am vazut din intamplare faimosul (eu nu stiam la vremea respectiva cat de popular este) calendar "DIEUX DU STADE"
.
Am ramas tablou cand am vazut cat de artisitc este acel calendar si mi-am zis: “Vreau sa fac si eu chestia asta”. Dupa o scurta perioada de timp, am achizitionat primul meu aparat foto, canon 350d. De atunci, am inceput sa lucrez in fotografie.

In fotografia mea, incerc sa aduc un pic de suflu artistic si cred ca cel mai bine i se potriveste fotografia alb-negru. Indiferent de ceea ce fotografiez sport, nud, weddings, totul il transform in alb-negru. Este felul in care cred ca ma exprim cel mai bine. Pe langa asta, imi place sa introduc in fotografia mea, un pic de fotoreportaj, mai ales in nuduri. Binenteles, sunt fan Mapplethorpe
si Libovitz
iar lucrarile lor m-au influentat destul de mult.

Cursurile sunt destul de importante pentru ca te ajuta sa intelegi mai bine ce se intampla cu camera. Dar pana la urma, conteaza talentul fiecaruia. Aparatul conteaza si nu conteaza. Fiecare apreciaza in felul lui. In cazul meu, conteaza destul de mult. Avand in vedere ca fac fotoreportaj sportiv, conteaza sa ai un aparat destul de bun plus obiecive foarte bune. Eu lucrez cu un canon 40d, care nu este printre cele mai scumpe aparate, dar un aparat cu care imi place sa lucrez.
Mircea Gheorghe

2 comments:

Unknown spunea...

mai,nu am citit pana acum arguemnte solide pentru fotografia bw, in afara de eleganta si simt artistic..ce o pune in fata picaturii de vopsea? fa-ma sa-nteleg.

cornel spunea...

fantastic de frumos si misterios...se de 'curat' !